Raspall, de Pere Calders

Home / Centres Educatius / Raspall, de Pere Calders
Descripció de l’activitat

Es durà a terme a l’aula d’expressió i Teatre

L’activitat que us proposem comença amb la visualització de l’espectacle de la companyia Teatre Nu, “Raspall”. Aquest es durà a terme al teatre del nou local de la companyia, “La Casa del Teatre Nu”.

Un cop finalitzat dividirem el grup en tres de més petits. El primer es quedarà al teatre per a parlar amb els actors, veure l’escenografia, conèixer de ben a prop els titelles de l’espectacle, i saber-ne tots els secrets. El segon grup anirà al taller on creem les nostres escenografies, els ensenyarem diferents titelles, maneres de manipular-los i podran manipular-ne ells mateixos. I el tercer grup anirà a l’aula d’expressió a moure el cos i deixar-se anar amb activitats d’expressió corporal. Així doncs , els grups s’aniran rotant, de manera que tots els grups passaran per a totes les aules i faran totes les activitats.

Tot i així, si teniu algun interès determinat per a treballar amb els nens i nenes, podem adaptar les activitats segons les vostres necessitats. Enlloc d’aquestes activitats que us proposem després de visionar l’obra de teatre, podem fer, taller de construcció de màscares i com les hem de manipular, taller de construcció de titelles, taller de manipulació, entre d’altres. Sols ens heu d’explicar la vostra idea i farem tot el possible per
a realitzar-la i adaptar-la!

Sinopsi

Com es va sentir el nen Sala el dia que els seus pares van donar el Turc, el seu gos estimat, a la filla del jardiner? Què va haver de fer per omplir el buit que deixava la seva absència? Ho expliquen dos actors que troben en els objectes abandonats a les golfes els millors companys per endinsar-nos en un món de fantasia que només els més petits entenen del tot. Un espectacle per a tota la família, fet de joc, d’il·lusió i d’objectes que ni de bon tros són tan inútils com els adults a vegades es pensen.

L’univers màgic de l’escriptor Pere Calders torna a escena quan es compleixen cent anys del seu naixement. Transgressió i fantasia van de la mà en una proposta de Teatre Nu on els adults tenen molt per aprendre.

Des de Cicle Mitjà fins a Cicle Superior

raspall-casa-teatre-nu